Sosyal Yardım

İlgili komisyonun bizzat yerine giderek yaptığı araştırmalar ve tespitler neticesinde karar verilen ailelere; yiyecek, giyecek, ev eşyası, yakacak gibi ayni yardımlar ve nakdi yardımlar ihtiyaç sahiplerinin onurunu zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınılarak büyük bir titizlikle ulaştırılmaktadır.

Eğitim Yardımları

Vakfımız kurumlarında; profesyonel yönetim anlayışının beraberinde vakıf kuruluşu olmanın gerektirdiği hassasiyetler de sürekli gözetilmekte; Yurt ve Dershanemizde pek çok ihtiyaç sahibi öğrenciye düşük ücretle veya ücretsiz hizmet verilmektedir.

Katsayı eşitsizliği ve Başörtüsü yasağı nedeni ile ülkemizde okuma fırsatı bulamayarak yurt dışında okumak veya özel eğitim almak zorunda kalan birçok öğrenciye de maddi katkılar sağlanmaktadır.

Ayrıca okulların açılma döneminde sağlanan desteklerle ihtiyaç sahibi öğrencilerin dönem başındaki ihtiyaçları giderilmektedir.

Sadece yardım vermek yerine zaman zaman açılan ücretsiz Meslek Edindirme Kursları ile de ihtiyaç sahiplerine destek olunmaktadır.

Misafirhane Hizmeti

Hastane, Cenaze, gibi vesilelerle şehir dışından ve ilçelerden Sivas’a gelen ve kalacak yerleri olmayanlara yurdumuzda tahsis edilen misafirhane ile zor günlerinde yardımcı olunmaktadır.

Toplu Düğün ve Sünnetler

Ülkemizdeki pek çok kamu kurumuna ve STK’ya örneklik teşkil etmiş köklü faaliyetlerimizden birisi de toplu Sünnet ve Düğün organizasyonlarıdır.

Aile kurumunu güçlendirmek, gençleri evliliğe teşvik etmek amacıyla vakfımız; düzenlediği toplu düğün merasimleriyle ve düğün yapan çiftlere ayni ve nakdi yardımlar yaparak yuva kurmak isteyen ihtiyaç sahibi gençleri desteklemektedir.

Ayrıca Sünnet Düğünü heyecanını çocuklarına yaşatamayan ailelere yapılan Sünnet Şölenleri ve giysi yardımları ile bu mutluluk yaşatılmaya çalışılmaktadır.

100_0344 DSC00812 HPIM0627 HPIM0651 IMG_6542 IMG_6559