Recep Ayan Kültür Sitesi

IMG_3684küçük res1990 yılında Recep Ayan Kültür Sitesi adıyla 4 Eylül Mahallesinde başlayan kurumumuz; Türkiye’de ilk olma özelliği ile sosyal hizmet vermek isteyen Türkiye’deki pek çok kamu kuruluşuna ve sivil kuruluşlara örneklik teşkil etmiştir.

Her iki kültür sitemizde benzer fiziki özellikler taşımaktadır. Zemin katları spor salonu olarak hizmet veren kurumlarımızın üst katında ise Kütüphane, Derslikler, Kantin ve İdari kısımlar yer almaktadır. Müstakil bahçesinin beraberinde her iki sitemizin de bitişiğinde camii, spor sahaları ve çocuk parkları olduğu için faaliyet çeşitliliği için ideal bir ortam oluşmaktadır.

IMG_3715 IMG_8536 IMG_8544 IMG_8564 IMG_8571 IMG_8580 IMG_8599 IMG_8607  IMG_8632

Vakfımızın amaçları doğrultusunda bugüne kadar aralıksız hizmetler vererek pek çok insanımızın kendini geliştirmesine vesile olan kurumlarımız; fiziki şartlarında yapılan tadilatlar ve çağın gereklerine göre sürekli geliştirilen faaliyetleri ile bugün de çevre insanı için cazibe merkezi konumundadır.

Kültür Sitelerimizde sürdürülmekte olan faaliyetlerimizden bazıları şu şekildedir:

Kur’an Kursları: Diyanet İşleri’nin onayı ve yetkin hocalarla, yaz ve kış grupları şeklinde her seviyeden ve yaş grubundan bay ve bayanlara eğitim veren kurslarımız Vakfımızın titizlikle yürüttüğü faaliyetlerindendir.

Anne-Çocuk Sağlığı Seminerleri: Sağlıklı bir toplum olabilme yolunda temel sağlık bilgilerinin uzmanlar tarafından aktarıldığı seminerler anne ve anne adaylarının yoğun ilgisi ile bir yıl boyunca sürekli olarak devam ettirilmektedir.

Okul derslerine yönelik ders çalıştırma programları: Bu faaliyetimizde; öğrencilerin okul saatleri dışındaki zamanlarında, üniversite öğrencisi ağabey ve ablalar nezaretinde ders çalışmaları ve temel dini bilgileri almaları sağlanmaktadır.IMG_8608

Sportif Faaliyetler: Binaların altındaki spor salonlarımızda özellikle Uzakdoğu sporlarına yönelik kurslarımız düzenli bir şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca masatenisi ve satranç imkanı da olan sitelerimizde kaynaşma amaçlı pek çok müsabaka ve turnuvalar da düzenlenmektedir.IMG_0567

Haftalık Sohbetler – Aylık Seminerler: Sitelerimizin temel faaliyetlerinden biri de her yaş grubundan bay ve bayanlara yönelik sohbet ve seminer çalışmalarıdır. Aylık seminerlerle desteklenen haftalık sohbet çalışması ile aile bireylerinin tamamının katılımı hedeflenmektedir.

Yaz Okulu: Okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan çalışmada öğrencilerin eğlenerek öğrenmeleri hedeflenmektedir. Temel Dini Bilgiler derslerinin beraberinde, sportif faaliyetler, piknikler, yarışmalar, turnuvalar gibi pek çok faaliyetin de yer aldığı programımıza il genelinden öğrenci katılmaktadır.

Beceri Geliştirme Kursları: Özellikle bayanlara yönelik nakış, dikiş, örgü gibi alanlarda yılda iki kez kurs açılmaktadır.