Şemsi Sivasî Yurdu

18235_10153222364311904_5787743116307811359_n

HPIM0373

Vakfımızın kuruluşu ile birlikte Sivas’taki önemli bir eksiklik olan yüksek öğrenim öğrencilerinin barınma sorununun giderilmesine yönelik çalışmalar hayırseverlerin katkılarıyla başlatılmış ve Sivas’ın seçkin mahallerinden Yenişehir mevkiinde 1000 m2 kapalı, bahçesi ve spor alanı ile 5000 m2 alana, 6 kat ve iki bloktan oluşan 300 öğrenci kapasiteli yurdumuz; 1994 yılında hizmete açılmıştır.

Sivas’ın manevi önderlerinden Şemsi Sivasi Hazretleri’nin isminin verildiği yurdumuz hem ilimizdeki önemli bir eksikliği gidermiş hem de kuruluşundan bugüne gençlerin milli ve manevi değerlerimizi kazanmaları yolunda büyük katkılar sağlamıştır.
Üç öğün yemek, 24 saat sıcak su, yerden ısıtmalı 3’er kişilik odalar, çamaşırhane, kütüphane, etüt odaları ve teknik bölümler için laboratuarlar ve bilgisayar odası gibi pek çok hizmeti titizlikle gençlerin hizmetine sunduğumuz yurdumuzda; kuruluştan bugüne gerek fiziki şartlarda gerekse uygulamalarda sürekli yenilemeler ve düzenlemeler yapılarak hizmet kalitesi sürekli arttırılmıştır. Şehirlerarası Terminal ve Merkez Otobüs durağı yanında yer alması ile kolay ulaşılır olması da yurdumuzun önemli özelliklerindendir.

Temel barınma hizmetleri ve fiziki şartlar açısından öğrencilerin öncelikli tercihi olan yurdumuzda; gençlerin kendilerini
yetiştirmelerine yönelik eğitim, kültür, sportif ve sosyal içerikli pek çok faaliyetler uzman eğitimciler ve öğrencilerimiz tarafından sürekli organize edilmektedir. Yurdumuzda alanında uzman eğitimcilerin katılımı ile sürekli olarak  haftalık sohbetler ve aylık seminerler düzenlenmektedir. Yıl sonunda düzenlen kitap okuma ve kültür seminerleri kampları da öğrencilerimizin yetişmelerine ciddi katkılar sağlamaktadır.

Gençlerimizin değişen dünya şartlarında söz sahibi olabilmeleri için her yıl Bilgisayar ve Yabancı Dil kursları düzenlenmektedir. ALES ve KPSS sınavları için de çalışma grupları oluşturularak gençlerin mesleğe hızlı geçişleri ve alan uzmanlığı teşvik edilmektedir. Bu çalışmalar sonucunda bugüne kadar pek çok öğrencimiz Yüksek Lisans ve Doktora çalışması yapmış bir kısmı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak görev almıştır.

Yurdumuzda basketbol, voleybol ve futbol alanlarının beraberinde satranç ve masa tenisi de öğrencilerimizin hizmetine sunulmuş olup düzenlenen turnuva ve müsabakalarla hem kaynaşma sağlanmakta hem de gençlerimizin spor yapması teşvik edilmektedir.

Gezi ve Pikniklerde kurumumuzun önemli faaliyetlerindendir. Sivas çevresine yapılan küçük gezilerin beraberinde İstanbul ve Çanakkale gezileri geleneksel hale getirilerek gençlerimize tarih şuuru yerinde verilmeye çalışılmaktadır.

MEZUNLA1

MEZ

Mezun öğrencilerimizle ilişkilerimizi sürdürmeye büyük özen göstermekteyiz. Yaz aylarında düzenlediğimiz Mezunlar Buluşması programı ile hem iş hayatı içerisinde yer almış olan mezunlarımızın vakfımızla ilişkisi sıcak tutulmakta hem de birçok hatıraların paylaşıldığı mekanda maziden birkaç gün paylaşılmaktadır.

(Şemseddîn Ahmed Sivâsî Kimdir…..>>>)

s sivas yurt site resmi2