Tanıtım

t bey

1990 yılında dönemin Belediye Başkanı Temel KARAMOLLAOĞLU öncülüğünde hayırseverlerin katılımıyla kurulan vakfımız; kuruluşundan bugüne, toplumun hizmetine kazandırdığı kurumları ve toplumsal dayanışma ile yardımlaşma alanlarında yaptığı hizmetlerle faaliyetlerini sürdürmektedir.

Vakfımız bugün; Şemsi Sivasi Yüksek Öğrenim Yurdu, Recep Ayan ve Selimiye Kültür Siteleri ile Yenişehir Dershanesi kurumlarında sürdürdüğü faaliyetlerle gençlerimizin Milli ve Manevi değerlerimize bağlı olarak yetişmelerine katkı sağlamaya çalışmaktadır.

Vakfımız; toplumsal dayanışma ve yardımlaşma alanında kuruluşundan bu yana yürüttüğü titiz çalışmalarla hayırseverlerin takdirini kazanmıştır. İhtiyaç sahibi ailelere yiyecek, giyecek, yakacak ve ev eşyası gibi yapılan ayni yardımların beraberinde, nakdi yardımlarla da destek olmaya çalışmaktadır.

Hayırseverler ile muhtaçları buluşturan vakfımız; yardım faaliyetlerini ihtiyaç sahiplerinin onurunu zedeleyici durum ve davranışlardan kaçınarak büyük bir özenle yürütmektedir. Yerinde yapılan araştırma ve tespitler neticesinde vakfımıza emanet edilen hayırların gerçek muhtaçlara ulaşması sağlanmaktadır.

Burs imkânlarının kısıtlı olduğu Sivas’ta vakfımız kuruluşundan bu yana binlerce öğrenciye verdiği burslarla eğitim desteği sağlamaktadır. Vakfımıza yapılan müracaatlar arasından tespit edilen öğrencilere bursları aylık olarak ulaştırılmaktadır.

Aile kurumunu güçlendirmek, gençleri evliliğe teşvik etmek amacıyla düzenlenen toplu düğün merasimleri ve evlenenlere yapılan maddi yardımlarla yuva kurmak isteyen ihtiyaç sahibi gençler desteklenmektedir. Ayrıca Sünnet Düğünü heyecanını çocuklarına yaşatamayan ailelere yapılan Sünnet Şölenleri ve giysi yardımları ile bu mutluluk yaşatılmaya çalışılmaktadır.

Vakfımız düzenlediği ve kitaplaştırdığı Sempozyumlarla; toplumsal sorunların Bilim Adamları tarafından müzakere edilerek çözüme kavuşturulmasına katkılar sağlamaktadır. Bugüne kadar düzenlediğimiz Sempozyumlar bilim camiasında ve kamuoyunda büyük beğeni toplamaktadır.

Belirli gün ve gecelerde düzenlenen Konferans, Panel, Seminer şeklindeki programlar ve öğrencilerimizin yeteneklerini sergilediği pek çok salon programı vakfımızın diğer bir faaliyet alanıdır.

Bütün bu çalışmaların beraberinde vakfımız Sivas’ta gençlerin yetişmesine destek olan sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katkı sağlamakta veya bu kurumlarla ortak faaliyetler yürütmektedir. İ.H.Toprak Huzurevi, Selimiye Kız Öğrenci Yurdu, Salih Aşık Erkek Öğrenci Yurdu ve Özürlüler Kültür Sitesi’nin kuruluşunda ve sonrasındaki faaliyetlerinde vakfımızın önemli katkıları olmuştur.