Tek Mezar Kültür Merkezi

katalog32Şehir merkezi Tekmezar mevkiindeki vakfımıza ait 2040 m2’lik arsaya yapmayı planladığımız; bünyesinde eğitim, kültür ve sportif faaliyetler için gerekli her türlü kısımların yer alacağı merkezimizin plan ve etüt çalışmaları tamamlanmış olup inşaat çalışmalarına başlanacaktır.

Projemizin hayata geçirilmesi ile birlikte hem Sivas’ta büyük organizasyonların yürütülebileceği sivil bir mekanın olmamasından kaynaklanan sorunlar giderilecek hem de vakfımıza gelir getirici bir kurum kazandırılacaktır.

Arsamızın Sivas’ın merkezi olan Hükümet Meydanı’na yürüyerek 5 dakika mesafede olması ve 2040 m2 lik alanı ile bö yle bir tesisin kurulması için yeterli büyüklükte olması sebebiyle kurulacak olan tesisimiz; Sivaslıların taleplerine rahatlıkla cevap verebileceği gibi, vakfımızın da yeni bir çevrede faaliyetlerine başlamasına vesile olacaktır.

Merkezimizde yer almasını planladığımız kısımlardan bir kısmı şu şekildedir:

Konferans Salonları
Konferans, Seminer, Panel, Sempozyum, Gösteriler gibi faaliyetlerin yürütülmesine yönelik 1000 kişilik, daha küçük organizasyonlar için 250 kişilik iki konferans salonuyla Sivas’ta önemli bir noksanlığı giderecek.

Çalışma ve Etüt Odaları – Derslikler
Küçük gruplara hizmet verecek olan odalarda kurs faaliyetleri yürütülebilecek aynı zamanda derslik olarak da hizmet verecek.

Yemekhane ve Misafirhane
Yemekhane ve Misafirhane kısımları ile organizasyonların tamamında ekstradan bir yer aramaya gerek kalmaksızın yatılı ve yemekli organizasyonlar yapılabilecek.

Toplantı Odaları
Büyük ve Küçük toplantı odaları ile aynı anda yaklaşık 100 kişinin bir konuyu konuşabileceği mekanlar oluşturulacak.

Atölyeler
Hat, Ebru, Tezhib gibi sanatların ve meslek edindirmeye yönelik kursların icra edilebileceği kısımlar ile Merkezimizde sürekli olarak faaliyetler yapılacaktır.

Spor Salonu
Merkezimizde bay ve bayanlara yönelik ayrı ayrı dizayn edilmiş spor salonları yer alacaktır.