Kurucularımız

1)      Temel KARAMOLLAOĞLU

1941 yılında Sivas’ta doğdu. Manchester Üniversitesi UMIST Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi, aynı Üniversitede yüksek lisans yaptı. DPT Uzmanlığı, Sanayi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü, Müsteşar Muavinliği, Serbest Müşavirlik, Özel Sektör Yöneticiliği, Sivas Belediye Başkanlığı, XVI, XX. ve XXI. Dönem Sivas Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Siyasetçi kimliğinin yanında sosyal hayata katkıları ile de tanınan KARAMOLLAOĞLU 3 Haziran 1990 yılında Sivas Kemal İbni Hümam Vakfı’nı kurmuştur. Kuruluşundan bu yana Vakfın Mütevelli Heyet Başkanlığını yürütmektedir.

Ayrıca Ulusal ve Uluslar arası pek çok STK’da da aktif görevleri vardır.

Saadet Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasi yaşamını devam ettirmektedir.

2)      Ahmet AKGÜL

3)      Mükremin KARAKOÇ